Solen står högt på en klarblå himmel. Jag blir superlycklig av dagar som dessa. Det kan bero på att här är vi inte särskilt bortskämda med varma, soliga dagar. Vanligtvis brukar jag alltid träna på morgonen. Det känns som att gör jag inte det så blir det inte av. Jag måste klara av det direkt på morgonen. Som ett måste-begär.

Det tog emot att inte träna i morse – det erkänner jag. Däremot när jag väl gick ut på lunchen i dag så njöt jag i fulla drag. Det var i princip vindstilla och det var ljummet ute. Jag körde D på en electrisk skoter och brevid skridskohallen ligger vår vakra Botaniska trädgård följt av en gigantisk park. Att träna där är ljuvligt. Förr i tiden gick kvinnorna dit för att tvätta kläder då det låg ett tvätteri mitt i parken som erbjöd varmt vatten.

Du kan läsa historien om tvätteriet och det slår mig hur spartanskt och fattigt det var för en viss grupp av människor på Island. Där står bland annat att väldigt många hade bara en uppsättning kläder så medans kläderna tvättades fick du alltså sitta där naken och vänta på att de blev tvättade och torra igen. Vissa satte på sig kläderna blöta och jag kan bara tänka hur fruktansvärt kallt det måste ha varit. Ja, med tanke på att vi sällan har just sol och varmt. Kvinnorna måste dessutom ofta ha med sig barnen då dagis eller annan barnpassning fanns.

Det kanske inte är så jobbigt ändå att sätta igång med dagens tvätt – trots att tvättkorgen svämmar över och det är verkligen dags att tvätta…

Du kanske också gillar

[instagram-feed]