Cykel

Söndag att minnas

Gårdagens cykeltur gav mersmak. När ABB fick för sig att följa våra gäster hem till landet blev B och jag helt barnfria. Jo, de äldre var förstås hemma men de är så stora nu att de behöver ingen direkt tillsyn. Det blev ruskigt tomt när hon hade åkt.

Så här låg en hel dag framför oss så vad vore då inte bättre än att ta ytterligare en tur med cykeln?

Vi började med att ta oss igenom Kopavogsdalen. Precis som Fossvogsdalen är den rejält lummig och det går en bred bäck som gör att det är en fantastisk oas. Vi stannade till och njöt av den varma solen. När du ser bilden är det lite svårt att förstå att den här platsen ligger precis brevid en av de stora trafik-huvudlederna

Solen värmde verkligen den här dagen och vi stannade nog här nästan en halvtimme. Vi hade ju ingen stress så varför inte ta tillfället i akt och njuta av sol och värme?

I alla fall så trampade vi vidare, lämnade Kopavogur och cyklade sedan igenom Gardabærs strandkant. Det har blivit populärt att bygga hamnområden och jag kan inte annat än hålla med att det är fantastiskt läckert att kunna bo så nära havet i dessa pampiga lägenheter med inglasade verandor.

Hamnkvarteret i Gardabaer

På andra sidan av kvarteret ligger en fin sandstrand. Just nu var det ebb men när flod drar in så är det många som ligger på stranden och tar sig ett dopp i det kyliga havet.

Vi lämnade Gardabaer bakom oss och styrde mot Álftarnes. Ute på näset ligger Bessastaðir, som är Islands presidents resident. President Guðni är en sympatisk och trevlig person och jag brukar stöta på honom när jag går och havsbadar. Det är nog bara på Island som president-residentet inte har några större säkerhetsstängsel. Vägen är visserligen bevakad, men ändå!

Bessastadir

Nu var både jag och B törstiga och lite småhungriga. Alftarnes är nog känd för att inte ha något större utbud av butiker och restauranger men det ska finnas ett café sa B. Vi googlade fram cafét och vi fick en glad överraskning. Det visade sig att cafét var en riktig pärla med fantastiskt goda surdegspizzor.

Alftarnescafét har en härlig uteservering
Grön härlig utsikt och i hagen gick hästar och betade

Så kom då pizzan in och den smakade ljuvligt gott

Mätta och nöjda efter pausen så trampade vi tillbaka. Och för att inte behöva cykla precis samma väg tillbaka svängde vi in på en liten avisdes väg och hamnade vi vid den vackra kyrkan i Alftarnes.

Vägen gick vidare mot Hafnarfjördur och vi åkte först förbi Hrafnista, där som AB jobbar nu i sommar. Vi rullade ner mot Hafnarfjördurs strandkant och även här finns ett fint hamnkvarter. På kajen stod flera och fiskade och det verkar som att här kunde du stå och dra upp Sej på löpande band.

Hamnkvarteret i Hafnarfjördur
De stora fisketrålarna låg inne i dag.

Hafnarfjördur är också känt för att kallas för The Viking Village och mitt i centrum ligger denna restaurang och hotel som är välbesökt av turister.

Nu började det kännas i benen och vi tyckte att det var dags att sätta riktningen hemåt igen. När vi kom till golfklubben som vi skulle cykla igenom stannade vi till för en liten paus.

Väl hemma igen så hade vi cyklat 32 km och nu kändes det rejält i lår och rumpa. Vi har cyklat 60 km den här helgen!

Efter ett uppmjuknande bad bokade vi bord i vår kvarterskrog och det måste jag erkänna var ett perfekt avslut av dagen. De är kända för att göra sin egna gin av blå blommor så det ville vi prova. Maten smakade gudomligt och utsikten över vå lilla sjö, bergen och vidderna gör det hela helt magnifikt. Mathus27 kan verkligen rekommenderas

En lång dag och kväll till ända och vi var ordentligt trötta och nöjda. Att få sitta i mitt favorithörn fick bli avslutningen av denna dag.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]