Adventskalender 2022 Jul

Bakåtvänd Adventskalender – 29 november

Det lönar sig att agera. Gårdagens korrespondance har redan fått positiv respons. Jag ser fram emot fortsatta diskussioner.

Jag har tänkt ganska mycket på det här vad Svenska Föreningen egentligen gör.

De skapar minnen. De bygger upp ett svenskt minne och tillfinningar hos mina barn som aldrig upplevt hur det är att bo i Sverige. De vet tex inte vad Den blomstertid nu kommer är. De får överhuvudtaget inga minnen, inga luktsinnen att gå igång, inget pirr i magen om att nu väntar ett långt och härligt sommarlov.

Däremot får de en härlighetskänsla av Hosianna Davids son, Bered en väg för Herran och Stilla Natt. Det betyder advent. Att julen börjar.

I dag var det luciaövning. Det ger också minnen. Om jag ska vara ärlig så finns det säkert blandade känslor hos mina flickor. En är säkert att mamma ville att de skulle sjunga fast de inte tyckte det var så skoj – men de får helt klart julstämning. I alla fall när jag förstår att i äldsta dotterns spotifylista finns en hel rad av svenska julsånger.

Och det är nog det som jag är mest tacksam för idag. Att jag, trots att jag inte bor i Sverige, får ge mina barn en del av mina rötter. Att de får förstå och lära känna den svenska kulturen. Det är viktigt för mig.

Förra året var Disa Lill-lucian

Om Bakåtvänd Julkalender

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]