Hemma åt vi alltid söndagsmiddag kl. 16. Då skulle du vara nybadad, uppklädd och det åts i finrummet med duk, fint porslin och ordning och reda. Ofta serverades det söndagsstekar med sås och potatis. Nu försöker jag också alltid samla familjen på söndagen för att äta i lugn och ro. Som att avsluta helgen på ett gemensamt sätt. Det är inte alltid det går längre för både AB och KI jobbar vissa söndagar.

Nåväl, den här helgen gjorde jag en gammal klassiker. Helstekt plommonspäckad fläskkarré med ingefära, morötter, lök och lagerblad. Till det serverade jag en krämig potatisgratäng, ugnsbakade rotfrukter och en skysås.

Du hörde klockor spela av matupplevelsen.

Att göra stek är absolut inte svårt. Trickset är att koka den länge under en mycket låg temperatur. Har du för hög värme så blir det som pulled pork och det vill du inte ha som stek.

Börja med att bryna steken runtom så att du stänger in saften. Salta och peppra. Lägg i slantade morötter, lök i bitar, katrinplommon och ungefär en msk malen ingefära. Slå på buljong så att du nästan täcker steken. Lägg i ett lagerblad och låt det koka upp. Sänk sedan värmen rejält och låt sjuda i ca 2 timmar.

Du kanske också gillar