Covid-19 Mode Pasta Recept Vegetariskt

Samkomubann – dagur 3

Jag har byggt mig en liten arbetsplats hemma. Hade du frågat mig för 10 år sen hade jag rynkat ögonbrynen och sagt att inte kan jag väl ha en stor skärm och tilhörande medel mitt i vardagsrummet?

Tiderna förändras och nu är vi förstås i en liten annorlunda situation.

På sociala medier ges råd om hur du mentalt ska klara av att vara ”hemma” och vikten av att hålla i ruterna. Och det är väl så att när det börjar tummas på rutinerna det är då vi skjunker ner i en träskliknande grop och börjar må sämre.

Ett av råden är att du ska ha samma rutiner som om du skulle gå till jobbet. Med det menas att du ska vakna, bädda, ta av dig nattkläder och göra dig klar för dagen. Klä dig i riktiga kläder, sätt på make up och försök att leva normalt liv. Fast du i princip bara förflyttar dig ett par meter.

Smartland, Islands livstilsmagasin, uppmärksammar Alma Möllers, vår landlæknr, våran folkhälsoinstitutsdirektör, klädstil. Det visar sig att hon klär sig i svenska kläder. Stenströms. Alltså, hur snyggt är inte det här?

Hade det inte varit för prisets skulle så hade jag dykt på det här direkt. Nu har jag något att spara till 🙂 Däremot så måste jag så snart som möjligt skaffa mig en sådan där knytblus. HUR snyggt är inte det?

Det går annars riktigt bra att jobba hemifrån. Känns bra. Jag är nöjd med min nya arbetsplats 🙂

Det andra de också pratar om på sociala medier är att ta sig pauser. Och att du gärna tar dig en promenad ute. I morse gick jag med Disa till skolan. Morgonen var riktigt vacker men nu har molnen tjockat till sig och det småsnöar. Vinterns grepp sitter alltså fortfarande fast.

God morgon världen!

I går kväll såg jag en av mina favoritmatserier med Jamie Oliver. Just nu lagar han vegitariskt. Den här lasagnen ska jag prova i kväll

Ingredients

 • 2 auberginer
 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 gula lökar
 • Färsk eller torkad timjan
 • 3 matskedar olivolja
 • 1 röd chili
 • 1 burk krossad tomat
 • 1 msk balsamvinäger
 • Färsk eller torkad basilika
 • Färsk eller torkad salvia
 • 150 g riven ost
 • 70 g riven parmesanost
 • 250 g lasagneplattor
 • lite extra virgin olivolja
 • en näve krossad mandel utan skal

Värm ugnen till 200 ° C / 400 ° F / gas 6.
Ångkoka de hela auberginerna i ca 30 minuter. Dela dem på mitten och gröp ut innehållet. Skala sedan vitlök och hacka det smått, skär löken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och tillsätt aubergine, lök, vitlök, timjan och chili. Häll över de krossade tomaterna och 3 dl vatten. Låt småputtra i ca 10 minuter.

Riv osten och rör ned det i grönsakssåsen

Har du färsk pasta så river du ner den i små bitar. Har du torkad pasta så lägg den först i varmt vatten så att den blir mjuk. Riv sedan ner den i små bitar och blanda väl med grönsaksröran.

Strö över mandel och lägg dit färsk salvia.

Gratinera sedan i ugn ca 30 minuter. Och droppa til sist över lite extra virgin olivolja.

Servera gärna med pest och ett gott bröd, varför inte en foccacia?

Du kanske också gillar