Jag har sedan många år gått och havsbadat, som ni också har sett flera inlägg av här på bloggen. Att havsbada vintertid var något jag lärde mig när jag bodde i Helsingborg då vi gick och ”kallbadade” i Kallbadhuset varje onsdag och fredag. Ja tillochmed vissa lördagar. När jag tänker tillbaka till tiden i Helsingborg så var den till mångt och mycket riktigt njutningsfullt. Lördagen bestod alltid av spinning, bad och sen en lunch på favoritrestaurangen Bara Vara. Den följdes av antingen utgång eller en delikat matlagning och middag i köket. Jag njöt av att vara ensam. Jag minns också att det till slut blev ganska rastlös tid, då min natur visserligen trivs med ensamhet men är mer än parhäst och vill ha någon vid min sida. Vilket också är en av de stora anledningarna till att jag sökte nya marker.

För att då återgå till mina havsbad här på Island så upptäckte jag det inte förrän jag bott här i 15 år. Sen dess har jag badat nästan varje onsdag. Vi är ett gäng som brukar gå på lunchen. Det jag inte berättat att en av medlemmarna är ingen annan än den isländska presidenten. Anledningen för att jag inte annonserat det är förstås att han är som vilken annan människa som helst och behöver inte någon näramare presentation. Du är verkligen du med presidenten. Jag har aldrig sagt mitt namn – men det vet han redan ändå. Antar att det ligger i ämbetet att veta folks namn?

Nu har vi nyval 1 juni och han ska inte kandidera vidare. Just nu råder cirkus bland kandidaterna. Jag pratade om det i P4 vaken häromdagen. Du kan höra det här. Spola fram till 5:57

Vare sig herr president i fortsättningen blir president eller vara herrn, så hoppas jag innerligt att han fortsätter att dyka upp på onsdagarna för jag njuter av våra diskussioner som är av all dess kaliber och ämnen.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]