Korv Recept

Grekisk korvgryta

Förutom denna fantastiska strandmiljö med sitt ljusblågröna klara vatten så var det maten som jag fick gigantiska intryck och inspiration infrån. I går gjorde jag en moussaka och i dag gör jag denna korvgryta. Den är en blandning av två rätter som jag åt på Korfu. Budgetvarianten innehåller enbart smörbönor och den andra en korvgryta gjord på en riktigt smakrik korv. Att sätta ihop dessa två kombinationer fick smaklökarna att dansa tango.

Den här rätten är egentligen superenkel att göra eftersom nu köpte jag den färdiga tomatsåsen från min favoritkock Jamie Oliver. Tomatsåsen med vitlök och basilika som säljs på glasburkar har en fantastisk smak och gör att rätten får en skjuts utan några större krussiduller.

Jag använde mig av en pepperonikorv med vitlök, chili och örtor som jag slantade och fräste tillsammans med vitlök och en gul lök. För att använda allt i glasburken fyller jag den med vatten, sätter på locket och skakar om lite lätt och vips ner i grytan. Använd gärna lite av vätskan i smörbönsburken och sänk sedan värmen så att bönorna inte kokar sönder. Krydda med rosmarin, oregano, timjan, salt och peppar. Förstärk såsen med lite köttbuljong och en tesked senap. Jag valde en grov senap som är smaksatt med honung. Servera med pasta.

Ingredienser:

  • Smakrik kryddig korv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 brk tomatsås
  • 1 tsk senap
  • 1 burk smörbönor
  • rosmarin, oregano, timjan
  • lökpulver
  • paprikapulver

Du kanske också gillar

[instagram-feed]