För första gången så provade jag Zumba i går. Den var arrangerad av mina flickors dansförening. Och jag vet inte om det var instruktören eller om det var för att det var helt nytt för mig – men jag tyckte det var aningen rörigt?

Jag var under en mycket lång period en stor aerobic-fan och på sätt och vis så är zumban ganska lik den fast med en mer kombination av streetdance och sydamerikanska rytmer. Och det var ju kul. Den stora skillnaden är att i aerobicen så finns det en logic som du som deltagare kan hänga med på. Det är två, fyra eller åtta repetioner och de följs i en viss logisk sammansättning. Här var det ingen logik alls utan mer som en svamlande gröt i en salig röra. Som om instruktören gjorde lite som hon kom på under tiden hon dansade.

Det finns en annan zumba, som arrangeras av mitt vanliga gym, som jag tänker prova på tisdag.

För om jag ser den här lilla nybörjarfilmen, så ja, då känner jag att här finns det en logik. Och det ser riktigt, riktigt roligt ut.

Och vet ni vad? Det här skulle jag mycket väl kunna tänka mig att göra hemma. Det är hur enkelt som helst att koppla upp tv-n till youtube, vinkla den så att jag ser från vårt stora golv och så kan jag köra gärnet.

Good plan!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qa2IWYs3ags[/youtube]

 

Du kanske också gillar

[instagram-feed]