Covid-19 Husmanskost Recept

Samkomubann – dagur 2

Världen snör åt repet än hårdare. Nu börjar även Sverige vakna som gått mot strömmen av resten av världen.

Jag börjar dagen med att gå med Disa till skolan. Hon får med sig mellanmål men kommer att äta lunch hemma. Hon har svårt att förstå varför hon ska gå in på en separat ingång och 10 barn blir insläppta åt gången. Disas kompis vill komma hem och leka eftersom nu har hon ingen gymnastik. Jag förklarar att det fungerar inte riktigt så nu. Hur förklarar du för barn att det blir lite leka av under den här tiden

Jag åkte ner på jobbet och hämtade mig en bättre skärm. Att sitta böjd över en liten bärbar dator tar på nacke och hals.

Vi känner av när amerikanerna vaknar för då kraschar Teams. Microsoft har inte förberett sådan massa som änvänder systemet på en och samma gång.

Pausen mitt på dagen börjar bli en tradition och i dag fick jag med mig både Disa och Anna. Det tär på ungdomshumöret att sitta inne hela dagen och Anna var sur i princip hela tiden. Fast jag tror nog att hon tyckte det var skönt att komma ut i solen. Vintern biter sig fortfarande fast och vi har mycket snö. Solen sken från en klarblå himmel.

Till kvällsmat gjorde jag en korvstroganoff. Det är säkert ett av de första recepten som jag lärde mig.

Ingredienser:

Korv (gärna falukorv)
1 gul lök
1,5 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk tomatpuré
2 tsk stark senap
1 buljongtärning
lökpulver, paprikapulver, salt och svartpeppar

Stek korven och fräs löken, häll över grädde, mjölk och de övriga ingredienserna. Låt koka ihop medans ris/pasta kokar.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]