Fläskkött Jul Julen 2022 Recept

Lassäs revbenspjäll

När pappa ville vara lite speciell så skrev han alltid Lasse med ä. Lassäs favoritglögg, Lassäs revben osv. och de flesta recepten har jag kunnat rabla upp som ett rinnande vatten. Med åren som går och vissa rätter glöms bort så glöms också recepten bort. I går hade jag så gärna velat ringa till himlen för att få hjälp. Receptet hade suddats ut från mitt minne och jag mindes inte. Nu är det nog så väl att min bror är kock, och har förstås stenkoll på allt.

Voilá – här kommer receptet.

Ingredienser:

  • Revben, tjocka med ben
  • Ingefära ca 1 tsk
  • Morot
  • 10 Katrinplommon
  • 1 gul lök
  • salt, svartpeppar lagerblad.

Gör så här:

Skär revbenen i lagom stora bitar. Bryn revbenen ganska hårt. Slanta morötter och lök. Bräsera revbenen i buljong, kryddorna samt katrinplommon tills det köttet är mört och släpper från benen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]