– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

EFIT

EFIT 28 maj

Idag är EFIT och yay jag kom ihåg även den här gången. Jag tycker det är ett mycket trevligt dagsprojekt men om jag inte lägger in en reminder i min telefon så har jag inte en chans att komma ihåg.

stickning

Kl 08.30 Flickorna har för länge sen vaknat och ryckt i mig ett antal gånger. Vid halv nio ger jag upp och sätter mig framför tv.n och tar tag i mitt senaste projekt. Ännu en islandhästtröja som ska få se sin nya ägare till veckan. Denna ska fodras med fleece.

Min nya sida

09.15 Jag har flyttat till nytt ställe. Det känns spännande att lära sig wordpress som på sätt vis verkar vara mycket enklare än de html knappande jag hittills pysslat med. Jag ser också framför mig att jag kommer ha enklare med uppdateringar eftersom allt sker online 🙂

Frukost

10.15 B låg länge och drog timmer den här morgonen men nu har även han stigit upp och knorrar efter frukost. Jag lämnar datorn för ett tag och ser till att man och barn får mat i magen. Nu sitter jag här i gen och bekantar mig med wordpress.

Nej, nu är dags att städa bort frukost och det står stall och hästar på agendan idag. Så stay tuned för här kommer det att trilla in fler bilder under dagen…

flickornas rum

11.05 Jag skulle precis säga… börja nu klä er flickor, när jag inser vad det var mina gullvippor hade lovat mig igår. Att städa sitt egna rum. Herrejösses vad de alltid lyckas stöka till. De kontrade med ”du lovade att hjälpa oss”… Jag suckar och minns att det hade jag visst lovat. Så vi sätter igång. Och det bästa med hela kalaset är att det smittar av sig till B som tar hand om resten av hemmet. 🙂

Lundby hus

12.30 Vi är klara med all städning och jag gick tillochmed igenom flickornas – läs mitt – dockhus. Det här huset har alltid varit min stora dröm ända sen jag var liten. Det blev aldrig något sådan i mitt barnhem, så ni kan tro att jag är minst lika intresserad av det här som vad flickorna är. Det har en central plats i hemmet vilket är inte bara för prydnadens skull utan även riktigt bra när flickorna får besök. Då har jag ett stadigt öga så att leken inte spårar ur och något i huset går sönder. Vi har även kopplat in lyse så det är ordentligt vackert att se på.

Nu ska vi se om vi kan ta ”tagning 2” och bege oss till hästarna… more on to go.

Snot

13.30 Jodå, den här gången togs det och nu startar ett hästträningsrace av dess like. Först ut är mitt gamla sto. 19 år and still going strong. Det här är min första häst här på Island och mamman till mina andra så hon ligger förstås mig extra varmt om hjärtat. Vi börjar med en longering för att sedan övergå att rida utanför ringkorallen och avslutar sedan med en ridtur längs med träningbanan. I och med longering och lösgörning utanför korallen slappnar hon av sin annars enorma turbomotor. Både hon och jag var nöjda efter turen.

beta gräs

14.45. Jag sadlar om till nästa häst som är sonen Feykir. Innan jag ger mig iväg tar jag ett kort på AB som har tagit sin Rodi för att beta lite nytt grönt gott gräs.

Lupin

15:20. Det finns hopp om sommar även på Island. Jag och Feykir befinner oss nu uppe på höjden och regnet står tätt i backen. Det doftar fantastiskt underbart av regn och grönt. Jag stannar till och njuter av utsikten men kunde inte låta bli att fota dessa lupiner. De står snart i blom och då bokstavligen förvandlas hela Island i blått. Lupinerna har fått ett ordentligt fotfäste och de finns i miljontals och överallt.

Benni skor

16.30 När jag och Feykir är tillbaka har B börjat sko AB’s häst. Det vankas snart en nio dagars ritur så det gäller att se över alla hästarna att de är skodda ordentligt. Jag måste erkänna att jag är oehört glad över att min man skor våra hästar. Det blir om inte annat ordentligt mycket billigare. Han jobbade som hovslagare i Tyskland under en period och är ordentligt yrkeskunnig.

affär

17.40 Jag har hunnit med att longera yngsta hästen OCH tränat det bruna ungstoet då jag minns att jag glömt köpa både popcorn och glass. Det är lördag och godisdag för flickorna och de påminner sin mamma om att det är nog dags att åka till affären innan den stänger…

18.30 Efter affären åker vi tillbaka till stallet för att göra klart det sista. Så nu är hästarbetspasset slut. B har nu tagit vid träningen och idag får alla sju hästarna sin beskäliga träning. Det gäller att de är i god form inför ridturen 🙂

mat

19.05 Nyduschad och det är dags att kolla in receptet för kvällens mat. Här vankas det en gammal klassiker: Flygande Jacob…

flygande jacob

20.20 Äntligen dags att äta. Jag är ruskigt hungrig och den här gamla klassikerna smakade fantastiskt gott.

desert

21.15 B och jag satt och surrade ett bra tag efter maten så vi nästan glömde bort att jag hade jordgubbar och glass som efterrätt 🙂

stickning

22… medans änglagård 1 går på tv.n tar jag upp mitt stickande igen. Nu är jag nästan klar. Det ska bli en luva och därefter ska det sys i dragkedja och fleezefoder.

Tack för mig 🙂

Du kanske också gillar