Småprat

Sommar och Sverige

Vad sjutton gör jag här inne på kontoret?! Jag bara frågar. Här är det 17 grader varmt – jodå, på Island är det jättevarmt som om temperaturmätaren betyder något helt annat – och det är både bikini och badväder. Solen lyser bland stackmolnen och jag sitter här inne och försöker göra något nyttigt.

Det går trögt.

Arbetsorken är totalt på minus och jag räknar varje minut tills jag får gå hem. Jag har inte den minsta lust till någonting vad gäller offert, samtal eller organisera projekt.  Blä, usch och fy.

Det borde finnas lag på att när arbetslusten tar slut så får du ta ledigt. Ungefär som den australiska byggregeln: One drop and you stop. Dvs, om det kommer en droppe regn så ska du sluta arbeta på studsen.

Skitbra regel.

Den borde finnas här. Fast tvärtom då förstås. För vad beträffar regnet så skulle det inte bli någonting gjort här. Med tanke på hur ofta det regnar.

Men ”one sunny day and day off” skulle helt klart passa in.

Som dagen idag.

Nu är det visserligen så att vi HAR flextid. Ganska rejäl flextid så att säga. Egentligen har vi inga regler alls vad beträffar stämpla och stämpla ut. Den enda regeln är att vi ska lämna in x antal timmar per månad för att få fullt betalt.

Och med tanke på att jag åker till Sverige på söndag och ska vara borta i fem veckor får jag minsann sitta här och pina mig.

Du kan skriva upp att nedräkningen har börjat.

Och det för länge sen.

Du kanske också gillar