Att som nötallergiker hitta ett bra och nyttigt mussli tror jag baske mig är helt omöjligt. Jag gick och letade både bland vanliga hyllan och i den ekologiska. Nada. Samtliga innehöll mandlar, hasselnötter eller valnötter.

Rena dödsfällan.

Och jag som var så sugen på mussli.

Typiskt.

På vägen hem kom jag på att jag kan minsann ta och göra min egna mussli. Och sagt och gjort. Nu hade jag köpt krossad hel dinkel så jag hade en bra grund att börja på. Och den här musslin är oehört enkel. Jag tog helt enkelt vad som fanns hemma.

Krossad hel dinkel 3 dl
Solrosfrön 1.5 dl
Linfrön, 0,5 dl
Psyllidullumfrön 0.5 dl
Gojjibär dryga dl
1 rejäl klick honung
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 msk olivolja
1 dl vatten

Så rörde jag ihop allt och lade ut på en smörpappersklädd plåt. In i ugnen, 150 grader, och rosta tills det har blivit knaprigt, ca 30 minuter.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentarer är stängda.