Pyssel

Syprojekt

Om det är något som efter bankkrashen har mer än fördubblats i pris så är det kläder. Och med tanke på mitt tillstånd – jo det är sant – så känns det inte så intressant att behöva förnya garderoben bara för denna korta period. Här på Island är utbudet så ofantligt litet och det lilla som finns är i specialbutiker där du behöver stora hästplånboken för att kunna handla.

TUR att jag har sytt kläder förut. Och med tanke på hur bra de här blev så ska jag baske ta upp det här även i framtiden.

Så här gjorde jag:

1. Laddade ner och köpte mönster hos Burdastyle.com

2. Klippte / limmade mönstret.

Mönstret är nu ihoplimmat och klart för användning

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Klippte till alla delarna och här är mitt största tips att du streckar runt den storleken du ska ha. Sen klipper du 1,5 cm utanför som du använder till sömnsmån. Jag vet att det är tråkigt att nåla men det lönar sig att vara riktigt noggrann här. Stick nålen igenom den sträckade linjerna på båda tygbitarna. Då får du rätt passning på ditt plagg.

Bra att strecka din storlek med tusch. Det underlättar då du ska sy ihop delarna

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Så är det bara att sy ihop och styrka/pressa ut sömnarna.

Sy efter den streckade linjen

 

 

 

 

 

 

 

Vad tycks?

Du kanske också gillar