Jag har kastat mig in i turistbranchen. Av en ren slump faktiskt. Och det ska bli jätteskoj. Det kom en förfrågan efter att någon sett mina bilder från ett tidigare år. Och hade jag inte haft bästa Karin som driver ett gästhem, plus att hon och jag redan har ett annat bolag ihop, så hade jag kanske inte nappat på idén. Men efter att ha diskuterat det här med henne så tackade vi ja och drog igång planeringarna.

Nu är både bokningarna och planeringarna klara så nu inväntar vi bara dagarna D i september.

Tanken är att ge dem som kommer en så nära inblick i den isländska kulturen som det är möjligt. Att få uppleva bönderna, människorna, deras vardag kombinerat med isländsk matkultur och en liten touch av det mest attraktiva sevärdheterna från Island. Att göra det så ”oturistiskt” som möjligt men ändå få se den som du bör se som förstagångsbesökare.

Nu är det sex stycken som kommer till lamminsamlingen varav en del av dem kommer att rida på häst och en del kommer att vandra med i insamlingen. Dag nr 2 sker den sk. lammuppdelningen och här kommer det ges möjlighet att få föra fåren för hand (genom att hålla dem i hornen) till sin egna rätt.

Det här kommer att bli toppen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]