– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Det är skolstart för flickorna. Både de och jag är redo. I går inhandlades alla pennor och böcker som de noggrant märkte med namn och stoppade prydligt i sina nya skolväskor. Allra mest spännande är det för KI som börjar första klass.

I morgon.

AB  började i dag och är stora damen som ska gå i tredje klass. Hon ville minsann inte ha mamma med sig in till skolan men efter lite övertalning fick jag följa med i alla fall över skolgården och se till att hon hittade sin rätta krok. Sen var det stopp. Upp till klassrummet ville hon gå själv.

Ja, hon börjar bli stor nu.

Och hösten har sin tjusning. Tänk, jag tänkte i sommras när vi hade all den här härliga värmen att sommaren är minsann helt klart bäst.

Men nej, det som är absolut bäst är just att vi har våra årstider. För varje årstid har sin egna tjusning. Det finns nog ingen månad som inte har sin tjusning – höll jag på att skriva men januari är ändå en månad som jag inte gillar. I alla fall inte här på Island. Den är så mörk och deppig på något vis. Julen är slut och det är skralt på alla håll och kanter.

Men det tänker jag inte fördjupa mig i nu. Nej, nu ska jag njuta av höststarten och baske mig står inte en höstgryta på programmet till helgen. En mustig sådan med rött vin i.

Det ser jag fram emot.

 

Du kanske också gillar

[instagram-feed]