Recept

Grillat lammlår med arabisk inspiration

Semestern i Sverige är avklarad och det är skönt att vara hemma igen. Min kära make överraskade mig med en ny kokbok. Och eftersom han vet att kokböcker är det bästa jag vet så var gåvan en självklar välkommen gäst i vårt hem.

En ny grillbok av den isländske kändiskocken JoiFél. Och ja, jag måste säga att det här mina vänner är en utomordentligt välarbetat proffessionel bok som passar de flesta. Den innehåller allt.

I går körde vi loss på grillade bruschettor och grillade korvar från vår islands i särklass bästa korvmästare. Ja, det var riktigt roligt så hela familjen deltog i matlagandet.

I dag på menyn står grillat lammlår på arabiskt vis.

Den isländska sommaren har minst sagt varit riktigt, riktigt usel och i dag gick det att läsa i tidningen att de får gå hela 30 år tillbaka för att finna en sämre sommar. Innan jag reste hem från Sverige lovade jag att ta med det goda vädret hem och det verkar nästan som att vädergudarna för en gångs skull lyssnade på mig. I dag skiner solen från en relativt molnfri himmel och även om vi inte har några tropiska temperaturer så gick det faktiskt att sitta ute utan att totalt frysa rumpan av sig 🙂 Och väderprognoser ser riktigt bra ut så, ja, det är skönt att vara hemma igen.

Grillat lammlår på arabiskt vis:

Marinad:
1 msk salt
1 msk peppar
35 g farinsocker
1 msk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk kummin
1 msk koriander
1/4 msk kryddpeppar
0,5 dl olivolja

Lammlår eller lammstek, urbenad. Låt lammet ligga i marinaden ca 1/5 upp till ett dygn.

Kall yoghurtsås:
grekisk yoghurt
riven gurka
1 msk honung
3 msk hackad koriander

Grillat lammlår i Arabiskt stil

Du kanske också gillar