Fläskkött Husmanskost Recept

Stekta fläskkotletter med brunsås

Jag har då aldrig sett på maken. I går serverade jag klassiska fläskkotletter som jag stekte i grillstekpannan och så gjorde jag en enkel brunsås med champinjoner i. Till det serverade jag kokt potatis, slantade morötter och lite grönsaker.

Flickorna slickade tallrikarna rena. Jag fick tillochmed bromsa dem – annars hade pappa B inte fått någon mat alls. De smaskade i sig två kotletter var och lilla fröken bus åt upp nästan en hel kotlett, en stor potatis och en massa majs.

Stekta kotletter med brunsås:

Skivade champinjoner fräses i panna. Häll över en msk vetemjöl så att champinjonerna blir ”kletiga”. Därefter hällde jag i lactosfri mjölk och vispade lite lätt med ballongvispen. Jag gillar inte soja utan använder mig hellre av smakfri såsfärg. Jag kryddade med en buljongtärning, (helst osaltad och msg fri) och smakade av med salt och vitpeppar.

När jag stekt kotletterna nästan helt färdiga la jag i dem i såsen för en sista genomvärmning. Servera det här med slantade morötter och valfria grönsaker.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]