Frukost Recept

French frukostpannkaka de luxe

På söndagarna brukar vi alltid ha en större frukost. Vi vill gärna ha bacon, ägg och pannkakor. Oftast brukar jag göra amerikanska pannkakor men idag tänkte jag göra det receptet som min nu förtillfället stora favoritkock. Rick Stein.

I hans resa igenom Frankrike gör han pannakor med ägg och ost och det såg ju väldigt enkelt och läckert ut. Jo jag tackar jag.

Mitt första försök misslyckades totalt.

Det hela går ut på att du steker ena sidan på pannkakan och när du har vänt den knäcker du ägget och steker det ovanpå pannkakan. Därefter lägger du ost över och viker pannkakan så att ost och ägg sammanflätas i en stor härlighet.

Min pannkaka brändes och ägget ville inte stelna.

Som tur kunde jag lyfta bort ägget från pannkakan och steka det separat i en stekpanna medans jag grädde en ny pannkaka. När jag vänt pannakan lade jag dit det i princip redan färdiga ägget ovanpå pannakakan och ovanpå la jag en stor skiva ost. Därefter vek jag försiktigt pannakakan runtom ägget och volá, då gick det bra.

Till det här serverar du lite stekt svamp och som i vårat fall lite knaperstekt bacon.

Och det var lika ljuvligt smaskigt som det såg ut på tv.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]