– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Nötkött Nyår Recept

Nyårssupé II – Beef Wellington

Våran paradrätt till nyår sedan flera år tillbaka. Förr om åren gjordes alltid helstekt kalkon men det blev alltid så mycket rester. Så hittade jag denna klassiker som hela familjen tycker är gott.

Helt klart har jag hämtat inspiration från de olika kändiskockarna och det finns flera fiktigt bra och korta filmer på Youtube. Den här från Gordon Ramsay har jag följt i många år och det bli ganska likt denna även i år

Det enda skillnaden är att jag hittade en färdig svampröra som jag vill testa.

Så är det här med val av kött.som dotter till en köttfabrikör så är jag fullt medveten om att kött är inte alltid av samma kvalitet och att lågt pris sällan betyder bra. I år har jag skippat den frusna tyska varianten och lagt till några extra kronor och vi får en färsk välhängt närproducerad oxfilé.

Isländskt kvalitet är bättre än sprutad tyst lågpris.

Du börjar med att renskära köttet från den hårda silverhinnan. Skär borta huvuddelen främst och den sista deln. Mittbiten som är som tjockast är den delen du viöl använda. Salta och peppra. Bryn köttet runt om och ta sedan uppdet ur grytan . Pensla med dijonsenap. Lägg u parmaskinka på plastfilm och läggsvampfyllningen ovanpå skinkan. Strö lite färsk timjan ovanpå blandningen.

Lägg sedan köttet på blandningen och linds försiktigt in alltså att det vlir som en korv. Det här är lämpligt att göra vid lunchtid så får den stabilisera sig i kylen innan du virar in den i smördeg.

Ugnen ska vara på ca 200 grader.

Vira nu upp plasten och rulla ut smördegen. Vira nu in köttkorven i smördegen. Pensla med en äggula och så ska köttet in i ugn ca 40 minuter.

Servera med valfri potatis och en grönsallad. Vår familj vill alltid ha bearnaisesås till.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]