Bakning Bröd Recept

Hemmagjort Naanbröd

Ett Indiskt naanbröd som gärna äts tillsammans med en mustig gryta eller varför inte chicken curry?

6 Naanbröd
1 tsk torrjäst
1 3/4 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm bakpulver
4-5 dl vetemjöl special
2 msk matolja
2 1/2 msk turkisk yoghurt
Smält smör

Gör såhär:
Blanda jäst med vattnet, låt stå i 10 min. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Tillsätt olja och yoghurt. Blanda därefter i degvätskan och rör ihop till en mjuk, jämn deg. Låt jäsa under duk i ca 1 timmar, degen ska få dubbel storlek. Sätt ugnen med grillelement på 275°.
Knåda degen i 2-3 minuter på mjölat bord. Dela den i sex bitar. Kavla ut varje bit till ca 20 cm lång oval, sikta lite mjöl på.

Värm en plåt i ugnen och grädda sedan 1-2 bröd i taget. Efter 2-3 minuter ska de få färg och bli luftig. Ta ut och pensla med lite smör. Vänta en stund så att ugnen blir varm igen och grädda därefter resterande bröd parvis.Täck bröden så de inte hårdnar och servera gärna direkt.

Du kanske också gillar