Klädesholmens sill Recept

Klädesholmens fem-minuterssill med senap och pepparrot

Jag har alltid gillat sill. Det tillhör alltid stora favoriten till jul och påsk men sen jag lärde känna klädesholmens sill så börjar det bli en allt mer vanlig rätt på lördagar.

Det som skiljer klädesholmens sill ifrån de andra är att den är gjord på färsk sill. Den främsta fördelen med det är att du inte rapar hela dagen som du normalt annars gör. Den andra sillen är nämligen gjord på fryst årsgammal sill vilket också gör att klädesholmens sill har en mycket bättre konsistens och tuggmotstånd.

I dag gjorde jag det här receptet som jag ofta gör till jul och denna, mina vänner, är nog den godaste senaps/pepparrotssillen jag någonsin smakat

Ingredienser:

 • 1 förp 5-minuterssill
 • 1 dl majonnäs
 • 1 dl créme fraiche
 • 2 msk grov senap
 • 1.5 msk dijonsenap
 • 1 msk råsocker
 • 0.5 mskvinäger
 • 4 msk fint riven pepparrot
 • 1 dl fint hackad röd lök
 • nymalen vitpeppar
 • dill eller gräslök, till garnering

Du kanske också gillar

[instagram-feed]