Adventskalender 2021 Jul

Adventskalender bakåtvänd 15 december

Det finns två blommor jag alltid köper till jul. Den ene är julrosen, dvs Amaryllis och den andra är hyacint. I år har jag inte köpt någon amaryllis eftersom den brukar alltid slå ut dagen före julafton och eftersom vi inte är hemma då så kändes det inte som något alternativ.

Däremot har jag köpt hyacinter. Just nu blommar de och står i sin rosa prakt och sprider en härlig doft i rummet. Den doften för mig tillbaka till barndomen. Hade det varit en biofilm hade det gått en ström tillbaka och en video från barndommen skulle spelas upp.

Tänk om det ändå gick att göra det. Spela upp tidigare delar av livet på en film. Som om vi filmade hela tiden och att du kunde trycka på rewind för att få se saker om och om igen.

I alla fall Hyacinten för mig till nedervåningen i mitt barndomshem. Vi hade en brun hörnsoffa – som senare byttes ut till engelska chesterfieldmöbler. Mitt minne är ändå hörnsoffan. Och Scobby Doo. Det kommer också minnen av Jullovsmorgon med Toffelhjältarna. Minnen är fyllda av förväntningar, spänning och glädje.

Igår kom AB upp och det verkar som att doften av hyacint också för henne tillbaka till sin unga barndom.

Med mig från barndomen har jag också två speciella tomtar som jag alltid hade på mitt rum. De kommer alltid att få ha en viss plats i mitt julhjärta.

OM Adventskalender bakåtvänd

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

I dag är jag tacksam för att ha fantastiska barndomsminnen att vila på emellanåt.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]