Adventskalender 2021 Jul

Adventskalender bakåtvänd 18 december

I dag åkte vi till Borgarnes. B hemstad och där bor även farfar och yngsta syster plus en hel del andra släktingar. Syftet med resan var dock att besöka gravarna och lägga dit julkransar. B´s mamma är borta sedan många år och på den kyrkogården ligger en hel del andra som vi känt förut.

Därefter åkte vi hem till afi, dvs farfar.

Bredvid ligger ett café som vi aldrig besökt men som vi varje gång säger att det här borde vi besöka.

Idag gjorde vi slag i saken. Och vilken upplevelse. Det ser ganska litet ut men när du kliver in så finns där flertalet rum som alla är hemtrevligt dekorerade med – en massa saker. Just nu under jul var hela stället helt dekorerat med julsaker, jultomtar och i taket hängde gamaldags girlanger. Det förde mig tillbaka till min egna barndom och B berättade att även de hade sådan girlanger hängande i taket. Jag minns att vi klippte och limmade i skolan. Jag hade alltid sådana girlanger i taket som liten.

Vad hände här egentligen? När försvann girlangerna? Varför har inga några sådana idag?

Det trevliga med att stiga in i kafét var att där dök även Bs moster upp. Hon och maken berättade att det tillhörde nog vardagen att gå på promenad för att sedan stoppa till vid kafét för att få sig en fika och prata nonsens med byggdens jämngamla. Inte konstigt att de valt just detta för det var verkligen fantastiskt hemtrevligt där.

Väl hemma igen var det dags för att börja göra klart inför resan till Sverige. B behövde nya kläder och jag och Disa behövde också julkläder Vi gick i stora shopping mollen och var inte hemma förrän strax efteri kl 20.

OM Adventskalender bakåtvänd

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

I dag är jag tacksam för det trevliga besöket i kafét i Borgarnes

Du kanske också gillar

[instagram-feed]