Familj

Brittsommar

Island fortsätter att leverera. Helgen har minst sagt bjudit och gått i ljumna toner.

Jag vaknade med tuppen den här morgonen och mitt fönster, mitt fantastiska fönster gav mig en sametslen ljusrosa ton. Vattnet låg helt still och jag njöt över tystnaden och ensamheten.

Lördagen började med ett härligt bad i vårt intilliggande badhus. Och som ni vet, så är ju alla baden utomhus – året om.

När vi kom hem från badet hade temperaturen nått härliga 17 grader och vi bestämde oss för att åka till den svenska lunden i Heidmörk, som är nog den enda riktigt stora skogen på Island. Nåväl, det finns säkert några fler men den här ligger ett stenkast ifrån vårt hus och jag får alltid en härlig svensk-känsla när jag kommer dit.

Här grillade vi korv och njöt av sensommarvärmen. Att det var höst var det aldrig någon fråga om. Skogen börjar skifta över i gult och rött. Vinden susar höst.

Du kanske också gillar