– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Familj

Bergs Cottage and farm

Vilken helg. Vilken fantastisk helg det har varit. Och så här mycket som jag gjort under de här två dagarna har jag nog inte gjort på jättelänge. I ett fantastiskt sensommarväder har jag plockat blåbär och kråkbär, fiskat öring, ridit islandshäst, padlat kajak, kokat saft och varit på stranden.

På väg in till Grundarfjördur och det världskända berget Kirkjufell.

Vi gick ut tidigt den här lördagen och åkte ut på den lilla sjön som ligger emellan farmen och havet. Två fina nät lades ut och vi hoppades på att få öring

Lördagen var främst invigd till att plocka bär. Stora blåa blåbär som snabbt fyllde hinkarna. Därefter gick vi en runda och plockade kråkbär. Det är nog inte så ofta som de plockas i Sverige men på Island gör vi saft eller gelé av dem och de är riktligt fyllda med c-vitamin.

Disa njuter för fullt av att vara på Berg. Det är nog hennes absoluta favoritställe. Där kan hon gå ut och in precis som hon vill och hon har många djur omkring sig. Att det dessutom fanns både kattunge och valp gjorde inte saken värre direkt.

Efter all bärplockning var det dags för ridtur.

Kvällen blev lång och vi åt en fantastisk lammrygg med tillbehör. Efter maten tände vi en eld i kaminen ute på ballkongen.

Du kanske också gillar