Filosofi

Murriga burriga hösten

Även om vi nu upplever lite utav en brittsommar här på Island så har hösten landat med besked. Och från en islännnings sida så betyder det främst att mörkret knackar på dörren. På sommaren har vi ljust dygnet runt. Ja det blir inte ens skymning och dygnets 24 timmar är lika ljusa som mitt på dagen.

Jag känner alltid ett visst lugn när sommare tynar bort och vi smyger oss in i skymning och mörket. Det här med att få tända ljus, ta sig tid och titta på en mysig serie på tv, dricka te och sticka.

Mysfaktorn slår högt dessa dagar och jag njuter till max.

Det märks också att kroppen nu börjar ställa in sig på dvala-tiden. På sommaren sover jag i princip 2-3 timmar mindre per natt och jag kan känna mig helt utsövd efter bara fem-sex timmar. Då vi går in i hösten kryper dessa timmar direkt upp till åtta och under midvintern behöver jag mer än 10 timmars sömn för att känna mig utvilad.

För att förbättra sömnen brukar jag ta lite kosttillskott. Jag äter fyra kapslar Lysi, den isländska fiskleveroljan som ger mig A och D vitamin, jag äter magnesium med extra B12, B2 och kalk. Och när jag känner mig extra trött så fyller jag på med lite extra järn och c-vitamin. Självklart är det kombinerat med en bra varierad kost.

Och för att då tala om kost så i dag är det premiär för ärtsoppan. Förrådet fylldes på i sommar så vi har nu ärtor så det räcker för hela hösten och vi har fyra fina flaskor med punsch.

En annan mysfaktor är när Gokväll på svt drar igång igen. Jag verkligen älskar det programmet. I går var det Maud som gjorde en massa gott på tomater och jag fick en del boktips. I kväll är det sässongspremiär för ”Gör om mig”

I morgon är det andra fössaren efter semestern. Livet är ljuvt!

Du kanske också gillar