Heidmörk

Skogsvård

Om någon sa till mig; Du måste välja emellan sandstrand och 30 graders sommarvärme eller skogen och 20 graders brittsommarvärme! Ja, då hade jag definitivt valt det senare alternativet.

Det var i princip inga anmälda till vårt svenska event; Höstdag i Heidmörk, så jag hade först tänkt att slingra mig ur och ställa in. Då sa L att vi som hade sett så fram emot en dag i skogen och väderprognosen i hand så kändes det som ett bra lördagsalternativ.

Och vilken dag vi fick! Islandsvädret visade sin absoluta bästa sida och så här varmt har det inte varit på hela sommaren. Heidmörk börjar visa sin gudomliga höstprakt och det lyste gult, rött och grönt. L hade med sig häcksaxar så vi gick lös på allt sly och rensade upp rejält i vår lilla lund. Det blev genast mycket ljusare så förhoppningsvis kommer vitsipporna att sprida sig än mer till våren. Vi hade en liknande dag i fjol och det lilla som vi gjorde då gav vitsipporna en rejäl skjuts och i våras hade de spridit sig rejält. Vitsippor som inte växer naturligt i Sverige, planterades i vår lund för en herrans massa år sedan. De har alltid hållt sig vid en liten, liten plätt men som sagt nu börjar de att breda ut sig.

I vår lund står även den här ståtliga granen.

Den påminner mig så mycket om den härliga boken Mamma Mu och Kråkan firar jul. Tänk om vi skulle arrangera ett julevenemang! Jag tänker decembersnö, varm choklad, kanske en brasa och eftersom det inte finns någon ström i närheten att vi tar med oss ljusslingor på batteri. Så läser vi boken om Mamma Mu och kråkan och vips så tänds lysena i granen. Kanske kan även tomten dyka upp!

Du kanske också gillar

[instagram-feed]