Jag kan faktiskt inte minnas när vi hade så här varmt på Island. I alla fall inte i September.

Morgonvyn var grandiost vacker.

Egentligen borde jag vid sådana här tillfällen få sommarkänsla. Men si, höstkänslan sitter fast där den ska och jag blir som en hönsmamma som vill bona om mitt bo. Nu vill jag byta till höst – även inomhus.

I helgen bytte jag gardiner. Jag hade planerat en rad olika förändringar som jag skulle pyssla med under söndagseftermiddagen. Det gick lite si och så med det för den ene efter den andre trillade in och till slut fick vi dra fram bord och samla in stolar för att vi alla skulle få plats vid söndagsmiddagen. Tänk vilken rikedom att få äta tillsammans så många. Det här är nog det mest typiska för Island. Ingen längre planering, dyka upp utan förvarning och så vips gör vi allt till ett enda stort kalas.

Det för mig vidare till att vi måste göra något åt sittplatserna hemma. Vi behöver ett nytt matbord OCH vi behöver fler stolar. Att skaffa klappstolar känns som en bra lösning för dem kan du ställa undan på ett smidigt sätt.

Just nu har Rumfatalagerinn, dvs Jysk, födelsedagskalas med 30-50% rabatt.

Det får bli en sväng dit lite senare i dag

Men NU ska här njutas av den goda värmen!

Bordet som jag tittat på är det här och kan bli nästan tre meter långt. Blir perfekt!

Haslund linan från Jysk.

Du kanske också gillar