– it is not enough to do your best. You must know what to do – then do your best.

Islandsupplevelser

En annorlunda arbetsdag

Islänningarna är kända för sin spontanitet och kan i princip aldrig planera långt fram i tiden. Det är ofta som saker och ting beslutas samma dag och du tar dagen som den kommer. Det är sällan som du vet hur dagen börjar eller slutar för den delen.

Idag var en typisk sådan dag.

Nu visste jag att vi hade besök från vårt svenska kontor och att jag var inbokad med en snabb chat med dem men att det skulle bli något mer än så, hade jag nog inte föreställt mig. Vid lunchtid så frågar min högsta chef vad jag gör i slutet på dagen. Jag har ett möte som är klart klockan 16 men sen har jag nog inte mer planerat än att skjutsa yngsta. Jag tänkte ta svenskarna på en liten rundtur, vill du följa med? Spontant svarade jag: självklart. Ringer äldsta dottern och får henne att skjutsa och hämta.

Det blev en fantastisk tur. Första stoppet var vid utkanten av den lilla förorten Hafnarfjördur. Där torkas det fiskhuvuden. Dessa säljs sedan till Nigeria och används till en speciell soppa.

Torkade fiskhuvuden

Därefter gick trippen vidare till Krusuvik ett områden med gigantisk vulkanisk aktivitet. Det luktar svavel, det bubblar och det känns nästan som att du kliver in i Disneyfilmen Shrek 🙂

Efter svaveldoftande promenaden gick bilen vidare till den pitoreska lilla orten Selfoss. Där har julen redan fått entré och de gamla/nya husen har klätts med julbelysning. Så fantastiskt vackert.

Jag har skrivit om denna restaurang förut men ännu en gång gjorde den verkligen succé. Messin som ligger på innertorget i nya centrumet har en helt fantastisk fisk.

Vilken dag. Vilken kväll. Ett avbryt i den annars så grå vardagen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]