Malplacerad. Om jag någon gång känt mig ordentligt fel – på fel plats – vid fel tillfälle så var det i fredags. Rosa dagen i all ära men när B drar mig till en oktoberfest-tillställning som består av 99% bluecolors män klädda i grått, blått och svart så kändes den illrosa kavajen aningen fel. Att det dessutom inte fanns något annat än öl och läsk, stekta korvslantar att äta och dricka så kändes det än mer fel. Nu stannade vi inte särskilt länge och tur var nog det.

Halloween. Temat för Disa forsätter och i år verkar vi fira denna sed i en månads tid. Lördagen ägnades mestadels åt att göra iordning henns nya dräkt, spreja håret rött och göra makeup. Sally från Nightmare before Christmas var temat. Jag tycker nog att vi lyckades ganska bra.

Sally from Nightmare before Christmas

Höst. Nu går vi definitivt in i senhösten och blåfjäll börjar sakta med säkert byta till vit skrud. Det är kallt på Island. Sådär riktigt kallt så det biter dig långt in i märgen. Mysfaktorn är hög och fann dessa fina dokorationspumpor.

Cyklamen. Än lyckligare blev jag när närbutiken sålde mitt absoluta tecken på höst. Jag var på jakt efter redan för ett par veckor sedan utan resultat. Nu så. Hittade jag den. Nu hoppas jag att jag kommer kunna hålla den vid gott liv ett bra tag.

Farmor Ingeborgs stek. Vi fick matgäster och jag plockade fram denna prisbelönta klassiker. Tänk om hon visste att rätten lever kvar så långt efter hennes tid och att jag dessutom gick och vann pris för den. Kaffet är hemligheten och gör att du får en helt ljuvlig sås. Matgästerna var mer än nöjda och det pratades och skålades långt fram på småtimmarna.

Det är verkligen jättetrevligt att få matgäster så där appropå men jag ska erkänna att jag är något trött idag. Det har visserligen inte hindrat mig från en dag med händelser. Idag började vi öva till Lucia. Alltid lite märkligt men mysigt att få börja sjunga julsånger så här i oktober. I år ska vi sjunga en eurovision-klassiker. Den har gjorts om till en julsång på Isländska så vi tänkte att i år kan vi ju meddela att den faktiskt är svensk 😉

Du kanske också gillar

[instagram-feed]