Husmanskost

Årsdagen och Janssons frestelse

I dag firar Svenska Föreningen på Island år och har nått den gedigna åldern 67 år. Föreningen startades av ett gäng svenskor och på den tiden så fanns det ingen svensk ambassadör utan de fungerade som någon slags onboarding för nyanlända svenskar. Eller svenskor, eftersom på den tiden så fick bara kvinnorna vara med i föreningen. Oftast var det så att kvinnorna flyttade hit med de isländska män som de träffat i Sverige.

Då det begav sig kläddes svenskorna i hatt och handskar. Och det fikades på ambassaden. Här finns nu ett kort från en svunnen tid då princessan Louise av Sverige var på besök. Ser det inte fantastiskt härligt ut?

Drottning Louise är hon med den blommiga klänningen. Men se så tjusiga de är med hatt och handskar.

Här står de samlade vid entrén på ambassadörsresidenset.

Dagen till ära brukar vi normalt träffas och äta Janssons frestelse. Tyvärr var det för få anmälda i år men brukar det stoppa mig? Får jag inte gå på Janssons frestelse så får Janssons frestelse komma till mig. Hur gör du då en äkta Janssons frestelse?

Här kommer en av mina favoriter:

Du kanske också gillar