Adventskalender 2022 Jul

Bakåtvänd julkalender – 27 november

Första advent. I dagens lucka finns det flera fina händelser och saker som jag är tacksam för.

Först är det vår fina morgonpromenad som jag och Disa hade i morse. Den frostiga promenaden med alla de tindrande ljusen.

Vår vackra julgran som finns i vår rondell. Den syns väl ifrån vårt fönster

Det andra är vår första adventsfrukost. Disa tänder ljuset och vår fina adventskrans.

Våfflor och lussebullar. Bacon och ägg

Adventsgudtjänsten. Om än lite annorlunda så är det en så fantastiskt fin stund. Årets predikan från vår svenska präst handlade om julgåvor. Hon gjorde en liknelse från the Bing Bang serien där Penny gav den autentiska pojken är gåva som han aldrig skulle kunna möta. Från hennes vy så var det just tanken av att ge något som du vet att den andre blir helt hänförd av. Att göra någon glad. Hon berättade vidare att vi skulle försöka se det som Gud eller Jesus vill att vi ska se. Att Jesus kom ridande på en åsna för att just vara i ögonhöjd med de andra. Aldirg vara över någon utan som en jämlike.

Efter gudstjänsen åkte vi till Blomaval, en tradition vi haft i alla tider. Det var bland det roligaste de äldre tjejerna visste och Anna, fast hon är stor nu, ville gärna följa med. Det hör liksom till första advent att få se tomtelandet.

Ja, inte nog med det för sen kommer nog den händelsen som verkligen blev till en glad och mysik överraskning. Vi åkte till Reykjavik Zoo som var helt upplyst med massor med ljusslingor och marschaller. Vi tittade på djuren, det fannst häst med vagn och det var så vackert. Jag fick nästan lite tivoli-upplevelse.

Kvällen avslutades med en fantastisk söndagmiddag med oxfilé, hasselbackspotatis och hela gänget samlade.

Om Bakåtvänd Julkalender

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

Du kanske också gillar