Jul Julen 2022

Mellandagarna – onsdag

I dag är en äkta mellandag. D gick och tränade och vi städade hemma. Vi ska röra på oss i morgon eftersom vi blev insnöade igår och vi kommer inte hem förrän dagen före nyårsafton. Och då vet jag att jag inte orkar städa och inte har jag någon större lust att städa på nyårsafton. Känns kanon att ha ett rent hus att komma hem till.

Vi har en riktig vargavinter iår. All snön har gjort marken frusen och fantastiskt vacker och just nu har vi -16 grader. Jag gillar läget men det här är köldrekord för Reykjavik.

Dagen ägnades också åt att gå på bio. Äldre gänget gick på nya Avatar-filmen men eftersom Disa inte riktigt nått åldern ännu så bestämde vi oss för att gå och se Mästerkatten i Stövlarna, det sista livet. Nu gillar jag verkligen tecknad film så jag tyckte det var en bra upplevelse.

Jag ser att förberedeleserna inför nyår sker lite runt om i världen och det mest sökta på min sida är nu Nyårssupé II – Beef Wellington med potatiskaka och rödvinssås. Wellington är något jag brukar göra från grunden varje nyår men i år ska jag faktiskt gå en enklare väg. Jag har köpt en förberedd Wellington från vår fina charkuteriaffär. De är kända för sina kvalitetsvaror så det ska bli intressant att se om det blir en lyckträff eller inte. Potatiskakan ska jag också göra liksom rödvinssåsen. Mat-Tina har en bra variant och beskrivning på youtube. Den här har jag gjort många gånger.

Till förrätt tänker jag göra en västerbottenpaj i småformar och servera med rökt lax. Vi har en hel del kvar sen jul så det blir ju en bra start. Dessutom ska jag ha hummersoppa som mellanrätt. Till efterrätt har jag faktiskt tänkt att ha en riktig 80-talsklassiker. Päron med after eight. Så lyxigt men ändå så enkelt. Rätten består av päron på burk och gratinerade med after eight ovanpå. Serveras med vanlijglass.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]