Adventskalender 2022 Jul

Bakåtvänd Adventskalender – 4 december

Idag fyller min bror år. Jag började med att fundera på vilket minna som är mitt bästa minne med min bror. Det finns otalet många härliga minnen, många skratt och fin gemenskap. Jag tror ändå att det bästa vi gjort tillsammans var när vi byggde bryggan på ön. Ett jätteprojekt och något som varken han eller jag gjort förut. Att göra en brygga på en ö låter enklare än vad det i själv verket är. Vi samlade tex ihop 2 ton sten. Det är många stenar det.

Andra advent och jag hade den underbara äran att få ha hela storfamiljen hemma. Vi åt brunch med ägg, bacon, pannkakor med nutella och grädde. Andra ljuset tändes också förstås.

Efter frukosten gjorde AB, K och Disa klart pepparkakshuset. Här bor alltså Jose och Josefina, Mr and Mrs Prump och pepparkaksgubben. De är mäklare och arkitekt och kör BMW och Masarati. De åker en hel del utomlands. De är släkt med varandra men är ingen nära familj. Ändå har de valt att bo i ett och samma hus.

Ett riktigt mästerverk om du frågar mig.

Dagen fortskred i Luciaövning och så helt plötsligt blev det ofantligt tyst i huset. De äldsta flickorna är på middag hos respektive pojkvän och kvar sitter nu jag, B och Disa. Fast det är ganska mysigt ändå.

Det blir kyckling till kvällsmat. En julig variant med sötpotatis, rödlök och rödkål.

Om Bakåtvänd Julkalender

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]