Adventskalender 2022 Jul

Bakåtvänd Adventskalender – 18 december

Det var en frisk Disa som vaknade jättetidigt i morse. Det vankades generalrepetition med konståkningen. Jag hade haft som en plan B att hon skulle vila under generalrepetionen för att orka vara med på uppvisningen. Denna unge är envis och målmedveten och nejdå, minsann skulle hon vara med hela tiden.

När repetitionen och första uppvisningen var klar vid lunchtid åkte vi till Árbaerjasafn, något som vi gör varje jul och det är som att det tillhör en del av julen att få kliva in i en svunnen tid och få uppleva hur julen var då. Det är ju ingen hemlighet att jag har en viss förkärlek till början av 1900 talet och många gånger har jag undrat om jag inte är född i fel tid.

Efter en kort stund hemma var det då dags för höstens stora händelse. Juluppvisning. Disa skulle vara the Grinch, vara med på entré och slutet.

Det är fjärde advent. Ljuset tänds. Det är -15 grader kallt ute och snön ligger vit på marken. Det är magiskt vackert.

Om Bakåtvänd Julkalender

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]