Adventskalender 2022 Jul

Bakåtvänd Adventskalender – 21 december

Nu är det nära. Snart väntar ett långt jullov. Och det behövs. Det känns precis som när hörlurarna börjar klaga ”battery low, battery low, please charge now”

Vi har snö, kallt och ett riktigt äkta julväder. Enligt prognosen så ska vintervädret hålla i sig. Här kan vi vara ute och åka pulka, gå härliga vinterpromenader och komma hem för att bada hett badkar eller gå till badhuset.

Förberedelserna inför julbordet går sin gilla gång och i går letade jag efter ljus och lykta av pappas goda revbensspjäll. Det visade sig att jag har aldrig skrivit ner receptet och förr så satt det i ryggmärgen. Nu är det flera år sedan jag gjorde det sist så jag var inte helt säker på. Bror Kalle visste. Det ska bli morgondagens projekt. Att koka tjocka revbenspjäll. Receptet kommer då.

I dag har jag gjort knäck.

0,5 dl sötmandel

2 dl socker

2 dl ljus sirap

2 dl vispgrädde

1 klicksmör, liten

Gör så här

  1. 1Lägg mandeln på en skärbräda och ta en stor kniv och hacka över mandeln, det ska vara ganska finhackat.
  2. 2Häll socker, sirap och grädde i en kastrull. Blanda runt och koka upp. Använd en digitaltermometer så du får perfekt textur på knäcken. Låt koka tills den är 125 grader
  3. 3Ta kastrullen från värmen och lägg i mandelhacket, en liten klick smör och en knivsudd salt. Rör om och fyll knäckformarna med hjälp av en sked.
  4. 4Låt svalna i rumstemperatur.

Om Bakåtvänd Julkalender

Syftet med kalendern är att den är varje dag börjar med en öppen och tom lucka. Tanken är att du varje dag ska fylla luckan med något som du har upplevt och/eller är tacksam för just den här dagen.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]