Hästar

Helgen som gick

Då är hästarna inne igen. Det är nästan två år sen vi tog dem in på stall eftersom vi lät dem vila hela förra året. Hade vi nu varit med facit i hand redan i november så hade jag nog inte väntat så länge… här råder som sagt vargavinter och vi har inte haft så kallt eller så mycket snö sedan 1920.

Vilket medföljde att vi inte kunde köra hela vägen till hagen. Vi fick ställa bilen och transporten vid den större lilla lantvägen för att sedan pulsa i snö i cirka 30 minuter. Snödrivorna gick emellanåt ända upp till knäna. Lilla Disa var med oss och hon fick slita rejält för att hänga med. Det klagades och gnälldes ganska rejält men på vägen tillbaka var det en flicka som var nöjd med att hon kom med. Hon fick nämligen sitta på hästryggen då vi fick gå 30 minuter igen.

Svetten lackade rejält och vi fick ett rejält träningspass den dagen 🙂

När hästarna var intallerade i trailern ändrades vädret ganska hastigt och en tjock snöstorm drog igång.

Vi hade änglavakt. På väg tillbaka körde vi igenom en bergpassage där backen är både krokig och brant. Helt plötsligt lättar jeepen och den liksom flyter ovanför vägen. Samtidigt kom det en vidby som grep tag i transporten. Transporten börjar att svänga som en svans och som tur så lyckas B strax stabilsera bilen och den rätar upp sig. Hade vinden fått helt tag på transporten och vi åkt utanför kanten så hade det varit godnatt för både oss och hästarna. Huvva!

Men allt gick bra och nu står 3 lurviga kusar inne på stall.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]