Hästar

Stallgöra

Nu är jag urless på detta jojoväder. Tänk hela januari hade vi det gudomligt även om det var fasansfullt kallt. Jag minns jag stod och pratade med en skridskopappa som sa att jamen det här känns ju som hemma. Då hade vi en meter snö och -20 grader kallt. Himlen blev sådär fantastiskt krispigt rosa på eftermiddagen och nätterna var stjärnklara och med dansande norrsken. Jag gjorde en stickad kofta med det vita, svarta, blåa och rosa för några år sedan.

Nu har vi storm av alla de olika slag. Snöstorm, regnstorm, hagelstorm och bara storm. Ena stunden är det ett par minusgrader för att det nästa dag ska vara 6 grader varmt. Och det betyder isgata. Och dåligt ridväder.

Den här veckan har jag ändå trotsat vädret och ridit nästan varje dag. För till stallet måste jag ju gå vare sig det är solsken eller regnstorm. Hästarna finns inne på stall från januari till juni och då går nästan all ledig tid till att ta hand om dem. På hösten går de ute i de stora vida markerna/fjällen. Ett liv du lärt dig leva med att på hösten gör du det du inte hinner på våren 🙂 I år har vi ovanligt många hästar inne på stall… här står en nyfiken och undrar vad jag pysslar med inne i fikarummet.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]