Det här var en av mina älsklingsrätter när jag var liten. Det var först pappa som gjorde den hemma och gick sedermera över till mamma. Pappa sa att det här var ytterligare en av farmor Ingeborgs paradrätter. Jodå, farmor Ingeborg kunde laga mat hon. Det har ju tillochmed jag fått pris för. Så vem vet, om jag deltar i en ny tävling så kanske jag borde ta den här.

I alla fall är det roligt att små, små minnen fortfarande finns kvar av farmor Ingeborg, trots att det är 51 år sedan hon gick bort. Tänk om det gick att förflytta sig tillbaka i tiden för att få delta i hennes matlagning. Och för att inte prata om hennes söndagsmiddagar. Pappa förde den traditionen vidare och så även jag – även om det går halvtrögt att samla ihop de två äldsta fröknarna. Vi sitter dock vid ett dukat bord varje söndag så det får hon med sig, våran lilla Disa.

Rätten är egentligen ganska banal och långt ifrån komplicerad. Den innehåller inget annat än skivad rökt lax, potatis, dill, svartpeppar och grädde. Allt varvas i en smord form och gräddas i ugn i ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[instagram-feed]