Jag har knappt reflekterat över det och det verkar inte ligga särskilt tungt på mina axlar. Men de fakto är att på fredag fyller jag år. Stor födelsedag till på köpet.

Och jag känner mig lugn som en filbunke.

Annat var det när jag skulle bli 30. Det kan vi kalla den stora krisen. Åldersångesten låg hög och det kändes som att livet mer eller mindre var slut. Och det var väl kanske den insikten jag hade då och med resultatet i hand att livet inte alls var slut. Nä, det fakto var att det var då livet började.

Ja, för det ska gudarna veta att det är mycket som hänt under de senaste 10 åren. Så mycket har det aldrig hänt förut i hela mitt liv. Två små gullungar och en älskvärd karl tillpåköpet.

Jag har gift mig. Det var stort. Det största är förstås mina flickor men därefter kommer giftemålet. Det är gigantiska ord och en gigantisk händelse i livet. Att säga ja. För mig är giftemålet oehört stort. Inte i den bemärkelsen att du måste visa hela världen med pompa och ståt. För mig handlar det om något helt annat. Att lova att du ska älska personen i nöd och lust. Ja, för det är så det är. Livet – och äktenskapet – är som en dans på rosor. Ibland åker du ner på taggarna och då gäller det att kunna ta sig upp ur taggarna för att sådär ljuvligt kunna dansa omkring på de silkeslena bladen.

Kärleken är vacker. En god vän sa en gång till mig att kärleken har olika former. Du har en slags kärlek till dina föräldrar och syskon. Du har en annan kärlek till till din man. Men den absoluta kärleken är den som du har till dina barn. Den går inte att beskriva och har du själv inga barn kan du inte förstå den. Kärleken till dina barn bara finns där. Orörbar och stark.

Kärleken till din man är ett intressant kapitel i sig. Den måste bearbetas för att inte försvinna. Det är inget timmergöra precis utan hellre som att vårda en blomma. Den måste få gödning ibland och den måste få vatten för att leva. Små, små finesser som gör att den växer sig starkare för varje dag som går.

Ja, det är med glädje jag ser fram emot fredagen. Hela min familj kommer att vara närvarande. Och bara det gör dagen extra speciell.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]