Sommar

Camping a la Mickey Mouse

Bilder från helgen finns här.

Helgen blev mycket lyckad. Vi startade i Hveragerdi och blommornas dag. Utsmyckningen var helt klart spektakulär, rolig och fantasirik. Sol och varmt fick vi också. Att vi är nybörjare i camping märktes rätt väl. En snabbkurs, eller ”vi hade i alla fall tur med vädret” varning hängde definitivt i luften. I Hveragerdi lyckades vi hitta en ”hörnplats”, vände vagnen fel vilket innebar att vi varken fick sol på oss eller kunde sitta någon annanstans än inne i förtältet. En hel timme tog det för oss att baxa upp tältvagnen, förtält och alla medhavda saker…

På lördagen fick vi nog och packade ner från vår hörnplats. Och vi begav oss till Apavatn där B elektrikerförbund hade festival. NU hade vi hamnat på rätt plats. Och vi hittade en jättestor fin gräsplätt med ”inga grannar”. Som tur kom en kille från andra sidan och sa att han skulle inte sätta upp vagnen där för strax intill ligger kloaken där alla husvagnar lossnar sin toalett… phu!

Nåväl över till andra sidan och upp med alla saker. B hade fått rutin och vi var klara inom loppet av en halvtimme. Grilltajm och sen drog ”ballið” igång. Vid samlingsplatsen hade de rest ett jättetält där ett band spelade typisk dans och partymusik. Och vilken stämning. B träffade flera gamla kollegor så kvällen blev ordentligt trevlig.

I morse vaknar B av ett ryck och river alla på fötter. Titta, det drar in ett oväder. Vi måste riva allt så att inte vagnen behöver stå blöt till nästa gång. Jag kisar upp mot skyn… nej, det kommer inte hitåt. I alla fall inte hur molnen går sa jag… B gav sig inte så vi packar och ger oss iväg. Och nejdå, inte fick vi någon störtskur över oss.

I all virravarr tappade jag bort en av bilnycklarna… jag tror inte det är en datastyrd. Eller i alla fall så hoppas jag på det.

Du kanske också gillar

[instagram-feed]