Jul

Första advent

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G7SLqPnlUAw[/youtube]

Då är första advent äntligen här. Som jag har längtat. Och jag tror nog att så här mentalt julförberedd har jag nog aldrig varit. Det kan kanske ha en viss betydelse att tjuvsmaka på den redan i oktober och det kan också ha sinn betydelse att mina två flickor är så otroligt jul-laddade.

I skrivande stund är det fortfarande natt. Eller tja, enligt klockan är det morgon för länge sen men det är svart som svartaste natten. Ute lyser den vita fina julsnön som vi så välpassande har fått till den här helgen. Det har snöat i flera dagar nu och täcket börjar bli åtminstone en 25 cm. Idag har de lovat sol på klarblå himmel… men som vanligt på Island gäller det att njuta av tillvaron för den är oftast kort.

I morgon kommer det in ett regnväder.

Om en liten stund ska det bli adventsfrukost. Den är alltid lite speciell för mig. Jag vill ha massor av tända ljus, vörtbröd, ägg, olika sorters pålägg. Ja en rejäl frukost med andra ord.

Så det absolut heligaste.

Att tända första ljuset.

Det är magiskt.

Klockan två ska vi gå i kyrkan. Svensk högtidsmässa. Och därefter är adventskaffe hos svenska ambassadören. En tradition som funnits sen 1973.

Du kanske också gillar