Recept

Brödet

Då har jag bakat mitt första bröd i webergrillen. Det såg först lite oroväckande ut för precis när brödet jäst färdigt så vräkte regnet ner. Här har det inte regnat på hela sommaren så visserligen var regnet välkommet men det kändes en aning ruggigt att dra igång grill och bakning… men se, efter en kvart hade regnet dragit över och jag satte kvickt igång grill och lade pizzastenen på plats. När grillen visade 250 grader körde jag in brödet.

Efter 15 minuter öppnade jag grillen och det såg lovande ut. Ytterligare en halvtimme sendare öppnade jag grillen igen och såg att nu var skorpan på undersidan lite väl mörk. Och det är klart, här får brödet bara värme underifrån vilket gör att ovansidan inte riktigt hänger med. Med lite finess fick jag loss bröden och vände på dem.

Och efter ytterligare en kvart ansåg jag att bröden var klara.

Visst GÅR det att baka i en webergrill men handen på hjärtat så får de inte lika jämn och fin färg som när du bakar i en vanlig ugn. Nu var det här stora bröd så jag kan tänka mig att det är lite lättare att baka frallorna.

En annan läxa är nog att grillen varit lite för het. Brödet kändes lite degigt innuti och då har jag ändå bakat det i 60 minuter. Nästa gång ska jag sänka värmen och köra det än längre tid.

Här hittade jag lite nyttiga baktips

Du kanske också gillar

[instagram-feed]