God morgon Lördag

Underbara lördagsmorgon. Ja, är det något som jag verkligen gillar så är det lördagsmornar. De innehar en slags lugn på något vis. Jag känner mig utvilad trots att jag satt uppe lite på tok för länge igår och tittade på film.

Har du sett the Ironlady. Ni vet filmen om Margreth Thatcher? Inte nog med att Merryl Streep är en av världens bästa skådespelerskor så är hela filmen så totalt gripande. Det är nog bland den bästa filmen jag sett på mycket länge. Och med tanke på att vi matar ungefär en film nästan varje dag så vill det inte säga så lite.

I alla fall. Åter dags för mitt bröd. Surdegen rockar fett så allt gott så långt.

Nu har jag gjort iordning en Levain och en vetesurdegsgrund (som senare ska bli nattjästa morgonfrallor.)

Dvs, jag blandade På morgonen Surdegen från gårdagen 450 g (4 1/2 dl) vatten 750 g (12–13 dl) vetemjöl special 20 g (1 msk) salt. Nu ska den stå i 45 minuter för att vändas 3 gånger för varje 45 minuter. Därefter ska den jäsa i 2 timmar. För att sedan delas på mitten och jäsa i 1.5 timmar.

Och det blir hur spännande som helst för att se om det nu verkligen GÅR att baka i en Webergrill!

 

Kommentarer

  1. Tycker också om lördagmornar! 🙂 Skönt att veta att man har både lördag och söndag framför sig. Jag måste se Ironlady! Meryl Streep är en favorit hos mig – hon gör alltid en bra insats!