Recept

Hemmagjord fruktmussli

Här på Island är utbudet av frukostvarianter inte så stort. Eller jo, nog finns de gamla vanliga som cornflakes, bran flakes, Kellogs K osv plus en gigantisk djungel av amerikanska söta morgonflingor som CocoPuffs, Lucky Star osv. Och så finns det som var och varannan islänning äter: Cerios. Grahamsringar som mer eller mindre är totalt smaklösa. Som att äta papp ungefär.

När det gäller mussli finns det visserligen några varianter men samtliga innehåller nötter. Och för en nötallergiker så ja… Nu har jag visserligen hittat en ekologisk variant som både är nyttig och utan nötter. Men ni vet ju, ekologiskt, och du får lägga till x antal mera kronor. Jag har en gång förut gjort en hemmagjord mussli och den blev helt ok i mitt tycke. Nu ska jag göra ytterligare en variant och ska ge mig på ett försök att torka frukt i ugn.

Vi får se om det lyckas 🙂

Ingredienser:
1.5 dl dinkelflingor
1,5 fullkornshavregryn
1 dl psyllidullumfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk kanel
1 äpple, skära i bitar
1/2 banan, skär i tunna slantar
0,5 dl olivolja
3 msk honung

Skär äpplet i bitar, blanda alla ingredienser förutom bananen. Lägg allt på ett bakpapper och lägg till sist ut den tunt slantade bananen.

In i ugnen i 125 grader i en timme. Sänk värmen till 50 grader och torka i 8-10 timmar

Du kanske också gillar