Recept

Kassler á la Maria

Nu tillhör det här väl en av de enklare rätterna som är svårt att misslyckas med. Och i själva verket låter det här som en ganska tråkig rätt.

Om du inte piffar till den med det där lilla extra förstås.

Riset:
Jag buljongkokar alltid mitt ris. Att välja din egna hemmagjorda buljong är förstås att föredra men det är inte alltid du har den lyxen. Då gäller det att välja rätt buljong. Jag har under många år använt mig av Tastys buljonger men så för ett tag sen hittade jag gamle goe Oscar. Och det måste jag säga att det är en av de bästa köpta buljongerna du kan få. Jodå det är sant och har inte att göra med att jag var med och lanserade den i Sverige för massvis av år sen. Tänk hur vi målade fram argumentationen om den snygga läckra ”lilla svarta” förpackningen som skulle ge ditt kök en extra lyxig touch. Nä, de fakto är att den innehåller mindre salt än vanlig buljong plus att den inte har den minsta gnutt MSG gör den till den absolut bättre varianten av buljong.

Så är det här då med mängden vatten vs. ris. Tänk alltid dubbelt så mycket vatten som ris, plus en extra halv deciliter vatten för uppkoket. One drop you stop… dvs en bubbla i vattnet och du sänker ner värmen till det minsta, lägger på lock och låter det småkoka i 20 minuter. De sista två minuterna tar du av locket och låter det sista vattnet ånga upp…

Till riset brukar jag förvälla lite lök. Numera serverar jag alltid löken vid sidan om eftersom det finns två pipinetta fröknar som inte äter lök.

Köttet:
Tänk vad snopen jag blev när den här gjutjärnspannan damp ner med posten. Jag hade gått och vunnit delfinalen i ”Årets Hemmakock”  och här hade de alltså skickat en rejäl panna från Sverige och hit. Frakten måste ha varit dyrare än pannan 🙂

I alla fall är det riktigt trevligt att steka i den. Jag gillar ränderna 🙂 Det som du ska tänka på är att inte proppa för mycket kött i pannan eftersom köttet kräver sin plats för att kunna utvecklas ordentligt i sin stekning.

Tillbehören:
Min man vill nästan alltid ha cole slaw, eller hrásallad som vi säger på Isländska. Jag och KI gillar paprika och alla gillar majs. Ofta vill jag dessutom ha ruccola, just för den här peppriga touchen, men det fanns inte hemma idag.

Vóla! Snabbt, enkelt och jättegott!

Du kanske också gillar

[instagram-feed]