Recept

Creme Vichyssoise – en lättare variant

Jag är Maria – Jag är ett kakmonster. Ja, så hade det nog hörts om det fanns AS möten. Ja ni vet AA står ju för Anonyma Alkolister och AS måste då bli Anonyma Sockerister. 🙂

Det här med sockerbegäret har liksom smugit sig på. Och riktigt lömskt dessutom. Ja, det var faktiskt i lördags som jag verkligen insåg att jag har dragit på mig ett beroende. Det vankades kak- och tårtkalas och jag riktigt dregglade över härligheten. Gick som en katt runt het gröt så att säga…

Tänk förr gillade jag inte ens kakor.

Men jag har läst att sockerberoende är lika svårt beroende framkallande som droger. Nu har jag förstås aldrig provat droger men om det här stämmer så borde socker klassificeras som en drog.

I alla fall så tog jag beslutet att nu får det vara nog. Och det särskilt med tanke på att trots min intensiva träning så har vågen inte gjort några som helst framsteg. Nä, jag står på samma ställe som när jag började.

Vikt 73 kg. Midja 94, rumpa 100.

Så idag, idag är början på starten. Och dagen har gått riktigt bra. Jag körde ett rejält pass, åt sallad till lunch, frukt som mellanmål och till kvällsmat en lättare soppa – en klassisk Vichyssoise.

2 portioner:
5 potatisar
1 bit purjolök
5 dl buljong
Cocos mjölk

salt, peppar

 

Du kanske också gillar

[instagram-feed]