Tänk det är samma sak varje år. Det som är så trevligt och mysigt att packa upp julen – lika roligt är det att packa ner den! Jag har bett flickorna att tjuvstarta lite och de ska få lägga ner alla julkulorna från granen då de kommer hem från skolan. Alla tomtar, porslinsaker, blomkrukor och tyll och tolltomtar. Allt krismkrams ska bort!

Nu är det minimalism som gäller. Rent och fräscht utan en massa krussiduller. Rött ersätts med vitt… Jag har bra lust att byta ut mina gardinder som går i en himla massa färger. Min man säger att jag är gardinoholik. Men det är just det att bara genom att byta gardiner så har du gjort en stor förändring.

Och nu börjar tulpanernas tid. Finns det något finare än nya fräscha tulpaner?

Det som jag också alltid gillar så här års är genuin gamaldags husmanskost. Dillkött, köttspoppa, rotmos… Och nu när min man helt plötsligt kommit på att han kan äta lammfärs så står det ”falsk hare” på menyn. Det fick vi av farfar förra helgen och jag har inte sett min man äta så mycket på länge.

Och då passar väl den här 5:2 som handsken eftersom här behöver du inte byta ut husmanskosten mot strikt diet. Jag tror det här kommer att passa mig som handsken. I morgon är det ny runda med fastan. 🙂

Men först i kväll ska jag städa ut julen!

Du kanske också gillar

[instagram-feed]