Småprat

Främling i mitt egna fosterland.

Ut från media verkar det vara som att främlingsfientlighet och Jimmie Åkesson tar den mest kraften ur årets valrörelse.

Och efter mina fyra veckor i Sverige så kan jag faktiskt förstå den masshysteri och den klyka som nu uppstår i det moderna Sverige. Och det är som om att det har blivit någon slags tabu att överhuvudtaget få yppa en minsta lilla åsikt i frågan. Jag om någon vet väl hur det är att flytta till ett annat land. Jag är själv en ”utlänning” och har som utflyttande svensk genom tiderna fått känna av hur det är att inte vara en inföding.

Jag kan inte kalla mig för rasist.

Men jag förstår problemet som uppstått och uppstår dagligen i Sverige.

Nu är det så att det är inte invandra själva som är det stora problemet utan reglerna och systemet som totalt håller på att kapsejsa. Ungefär som att en fluga är sällan något problem men när det rör sig om miljontals flugor – ja då attans blir det problem

Det största felet är att Sverige har helt enkelt tagit emot för många på för kort tid.Det är en sak att ta emot men det är en helt annan sak att få det praktiskt fungera. För som det är nu så är det översvämning av invandrare där imigrantionsverket försöker stuva undan likt ett överfyllt föråd där du ska försöka få in ett tiotal extra kartonger där det inte ens skulle gå att få in tändsticksask.

Dessutom finns det inga som helst procedurer på vad alla de här människorna ska göra när de väl har kommit in i landet och det finns inga regler på hur de ska bete sig.

En viss grupp som har som tradition att tigga sjokar sig utanför städernas butiker. De behöver inte tigga men de tigger eftersom det tillhör deras lott i livet där generationer efter generationer har tiggt. Blödiga svensken ler snett och slänger åt dem några kronor för att sedan gå bakom hörnet och klaga högt och tydligt löndom till alla de möter. Men säga rakt ut – förbjud. Ja då är du rasist. Sverige är ett fritt land där alla ska få göra vad de vill.

På en busslinje i norrland kan du knappt få plats eftersom varje måndag åker hela släkten från en ort till en annan eftersom där har den andra hälften av släkten hamnat. Och de åker bussen gratis eftersom det har de fått av imigrationsverket. Svensken tar upp plånboken och pungar ut 350 beskattade kronor. Kulturen emellan den svenska och deras är så svart och vit den kan bli att den normala svensken tappar hakan, ristar på huvudet och klagar högt bakom hörnet till allt och alla. Det är då förskräckligt hur de har blivit. Nämns det i media blir du stämplad som rasist.

Men det hela handlar inte om rasism. Det handlar om ett system som har så många brister att om ingenting görs snart kommer hela landet att kapsejsa.

Inbördeskrig var det någon som nämnde häromdagen. Och ja, det ligger inte långt ifrån för det hör också till saken att alla de här som flyr har en gång varit med och startat eländet som de nu flyr ifrån. De har en totalt annorlunda syn på vad som är mitt och ditt och har en totalt annorlunda syn på vad som är rätt och fel. Kulturkrock helt enkelt.

Och ja, den största kulturkrocken fick jag nu själv. Min ursvenska där mina rötter en gång bottnade i var totalt bortblåst. Jag har blivit en främling i mitt egna fosterland.

Du kanske också gillar